Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Deze Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn een heerlijk hapje voor tijdens de borrel of een feestje. De vernieuwde gehaktmixen van Verstegen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van de verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Snacks

Bereidingswijze

1. Snipper de knoflook fijn.

2. Meng het half-om-half gehakt met het ei en de Mix voor Gehakt – Italiaans en kneed goed door elkaar. Draai kleine snackballetjes van ongeveer 20 gram.

3. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 8 à 10 min op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

4. Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een steelpan. Fruit de knoflook aan en voeg de gezeefde tomaten en Italiaanse kruiden toe. Voeg eventueel Zwarte peper en/of Zeezout naar smaak toe. Laat voor circa 3 à 5 minuten op laag vuur pruttelen.

5. Serveer de gebakken gehaktballetjes in de tomatensaus.

Ingrediënten

– 500 g half-om-half gehakt
– 1 ei
– 500 g gezeefde tomaten (pak)
– 1 teen knoflook
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Italiaans
– 2 el Italiaanse kruiden
– 3 el olijfolie
Zwarte peper, naar smaak
Zeezout, naar smaak