Een bekend gerecht afgeleid van de Italiaanse keuken: lasagne bolognese. De bekende vulling van groenten, tomaat en gehakt geven we een twist door Parmezaanse kaas toe te voegen tussen iedere laag. Dat wordt ouderwets smullen bij iedere hap!
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de winterpenen, bleekselderij en paprika’s in kleine blokken. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en snijd ¾ van de basilicumblaadjes grof.
2. Smelt de boter in een pan, laat niet bruin worden. Voeg de bloem toe, roer goed door met een garde en verhit 3 minuten totdat de bloem gaar is. Voeg de melk al roerend toe met een garde. Laat de bechamelsaus indikken tot de dikte van yoghurt en voeg de Zwarte peper en 1 tl Zeezout toe.
3. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en rul aan. Voeg de winterpenen, bleekselderij en de paprika’s toe en bak 5 minuten mee. Voeg de World Spice Meal – Lasagne, resterende Zeezout en de tomatenblokjes toe. Kook de saus 15 minuten op laag vuur.
4. Schep op de bodem van de ovenschaal tomatensaus en beleg met lasagnebladen. Schenk de bechamelsaus er overheen gevolgd door Parmezaanse kaas en de gesneden basilicum. Herhaal deze stappen 2 keer.
5. Bak de lasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de lasagne uit de oven en garneer met de resterende basilicum.
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 winterpenen
– 2 stengels bleekselderij
– 2 rode paprika’s
– 50 g Parmezaanse kaas
– 15 g verse basilicum
– 100 g ongezouten roomboter
– 100 g bloem
– 1L volle melk
– 1 tl Zwarte peper
– 1 tl Zeezout
– 1 el olijfolie
– 500 g half-om-half gehakt
– 2 el World Spice Meal – Lasagne
– 800 g tomatenblokjes
– 250 g lasagne bladen
– Ovenschaal (35x24cm)
– Garde