Italiaanse maaltijdsalade met aardappelpartjes en gehaktballetjes

Deze Italiaanse maaltijdsalade met gebakken aardappelpartjes, gehaktballetjes, rucola, cherrytomaten en mozzarella is een lekkere snelle maaltijd voor doordeweeks. De vernieuwde gehaktmixen van Verstegen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van de verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Salade

Bereidingswijze

  1. Verhit ondertussen een pan met 2 el olijfolie. Voeg de aardappelpartjes en Mix voor Aardappel toe en bak de aardappels in circa 8 à 10 minuten rondom bruin. Laat lauwwarm afkoelen alvorens serveren.
  2. Meng het gehakt met het ei en de Mix voor Gehakt – Italiaans en kneed goed door elkaar. Draai gehaktballetjes van ongeveer 30 gram, grootte van een pingpongbal.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 8 à 10 min op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  4. Hak ondertussen de verse basilicum grof. Meng in een kom de rucola met de cherrytomaten, mini mozzarella bolletjes, verse basilicum en olijfolie extra vierge. Voeg de gebakken aardappelpartjes en gehaktballetjes toe en serveer direct.

Ingrediënten

– 500 g gehakt
– 700 g aardappelpartjes
– 250 g cherrytomaten
– 50 g rucola
– 150 g mini mozzarella bolletjes
– 1 ei
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Italiaans
– 2 el Mix voor Aardappel
– ½ bosje verse basilicum
– 4 el olijfolie
– 3 el olijfolie extra vierge
– peper en zout, naar smaak