Super lekker, makkelijk en snel! Deze heerlijke Italiaanse pasta met gehaktballetjes zet je in een handomdraai op tafel en is ideaal voor het hele gezin. De vernieuwde gehaktmixen van Verstegen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van de verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette, paprika en asperges in kleine blokjes.
2. Meng het gehakt met het ei en de Mix voor Gehakt – Italiaans. Draai balletjes van ongeveer 30 gram (grootte van een pingpongbal).
3. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
4. Wok ondertussen in een andere pan de blokjes courgette, paprika en asperges met 1 el olijfolie voor 4 min beetgaar.
5. Voeg de gehaktballetjes en de gepelde tomaten toe aan het groentemengsel. Laat dit nog 3 minuten doorgaren op laag vuur.
6. Verdeel de pasta over de borden, schep hier de saus overheen en maak af met wat geraspte kaas naar smaak.
Variatietip:
Maak de pasta eventueel af met geraspte Parmezaanse kaas. Varieer en rul het gehakt door de groenten. Een verrassend lekkere en gemakkelijke variatie.
– 500 g half-om-half gehakt
– 1 courgette
– 1 rode paprika
– 1 bosje groene asperges à 350 g
– 1 ei
– 400 g gepelde tomaten
– geraspte kaas (naar smaak)
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Italiaans
– 300 g pasta, naar keuze
– 2 el olijfolie