Jackfruit stoofvlees met zoete aardappelfriet

Jackfruit, ken jij het al? Deze unieke vleesvervanger is een smakelijke vrucht met een vleesachtige structuur. Wij maken er een heerlijke stoofschotel van. Geserveerd met frietjes van zoete aardappel, augurk, peppadew en zure room, een verrassing op je bord.

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de zoete aardappelfrieten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olijfolie en 1 tl Zeezout en rooster 30 minuten in de oven.

2. Pel en snipper de uien en de tenen knoflook. Snijd de winterpenen in blokken. Laat het jackfruit uitlekken en spoel af onder koud water.

3. Verhit de resterende olie in de braadpan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de winterpenen en tomatenpuree toe en bak 5 minuten mee. Voeg de bloem en de Mix voor Stoofvlees toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de rode wijn. Voeg de groentebouillon en het jackfruit toe en laat 20 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan en laat nog 10 minuten stoven.

4. Snijd ondertussen de bosui schuin in ringen en de augurk in parten.

5. Serveer de jackfruit stoof met zoete aardappelfriet en garneer met de peppadew, zure room, bosui en augurken.

Ingrediënten

– 400 g zoete aardappelfriet
– 2 el olijfolie
– 1 tl Zeezout
– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– 300 g winterpeen
– 560 g pulled young jackfruit
– 1 el olijfolie
– 70 g tomatenpuree
– 4 el bloem
– 1 ½ el Mix voor Stoofvlees
– 150 ml rode wijn
– 300 ml groentebouillon
– 2 stengels bosui
– 100 g zoetzure augurk
– 150 g peppadew
– 100 g zure room

Benodigdheden

– Braadpan