Jamaicaans broodje vlees met mangosalsa. Een lekkere snelle sandwich met een frisse mangosalsa. Perfect om te delen!
1. Marineer de varkensreepjes met de olijfolie en de World Spice Blend – Jamaican Jerk. Verhit de vloeibare margarine in de pan en roerbak de varkensreepjes bruin en gaar.
2. Snijd ondertussen de mango, paprika en rode ui in fijne even grote stukjes. Meng alles in een kom met het sap van de limoen en de Peterselie. Pureer de helft van het mengsel met een staafmixer zacht. Meng alles door elkaar en laat even staan.
3. Snijd de broodjes aan de bovenkant in de lengte open. Verdeel de sla, het vlees en de mangosalsa over de broodjes. Serveer direct.
Variatietip:
Het is ook lekker om een stuk gekruid procureur vlees te grillen op de BBQ. Trek vervolgens het vlees uit elkaar en serveer het in de broodjes.
– 8 volkoren puntbroodjes
– 450 g varkensreepjes naturel (mager)
– 8 bladeren kropsla
– 1 mango
– ½ rode paprika
– ½ rode ui
– 1 limoen
– 1,5 à 2 el World Spice Blend – Jamaican Jerk
– 1 tl Peterselie
– 2 el olijfolie
– 25 g vloeibare margarine
– Staafmixer