Kalkoenrollade met cranberries

Ga aan de slag met een heerlijke kalkoenrollade en serveer het gerecht als hét pronkstuk van de avond! Doordat de rollade is omwikkeld met spek, blijft de kalkoenfilet sappig, mals en vol van smaak.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 40 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C en ontdooi de cranberries. Snijd de kastanjechampignons en shiitake in plakken.

2. Verwarm een pan met 1/3 van de olijfolie en bak de helft van de kastanjechampignons en shiitake samen met de TijmSalieblad en de Laurierbladen 6 minuten op hoog vuur.

3. Verwijder de Verstegen Laurierblad uit de pan en mix het champignonmengsel en de cranberries met de staafmixer tot een grof mengsel. Breng op smaak met Zwarte peper en Zeezout.

4. Snijd de kalkoenfilets open aan de zijkant, maar niet helemaal door. Vouw de kalkoenfilets open, dek af met het bakpapier en sla met een pan of deegroller erop zodat de filetlappen dunner worden.

5. Leg de kalkoenfilets half over elkaar zodat er een grote filet ontstaat. Verdeel hier het champignonmengsel over en rol op.

6. Bedek de kalkoenrollade trapsgewijs met het ontbijtspek en bind vast met keukentouw.

7. Leg de kalkoen op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel ½ van de overige olijfolie over de kalkoenrollade. Plaats 40 minuten in de voorverwarmde oven. Leg wanneer de kalkoenrollade nog 10 minuten in de oven moet de cherrytomaten erbij.

8. Verwarm ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de overige kastanjechampignons en shiitake in 5 minuten goudbruin.

9. Serveer de kalkoenrollade met de cherrytomaten, kastanjechampignons en shiitake.

Tip:
Om de rollade strakker op te kunnen rollen kan je vershoudfolie gebruiken.

Variatietip:
Geen fan van kalkoen? Vervang deze dan door varken.

Ingrediënten

– 100 g diepvries cranberries
– 350 g kastanjechampignons
– 125 g shiitake
– 3 el olijfolie
– 2 tl Tijm
– 1 tl Salieblad
– 2 Laurierbladen
–  Zwarte peper
–  Zeezout
– 500 g kalkoenfilet (2 stuks)
– 150 g plakken ontbijtspek
– 250 g cherrytomaten

Benodigdheden

– Staafmixer
– Bakpapier
– Keukentouw