De zelfgemaakte suikersiroop met kaneel en steranijs geeft een hartverwarmend effect aan deze cocktail. Samen met de peer, het ginger beer en de Crystal Clear vormt dit een ultieme smaakcombinatie. Een frisse, prikkelende en aromatische mocktail!
1. Doe de kristalsuiker samen met het water, 1/5 van de Kaneelstok en 1/5 van de Steranijs in een steelpannetje. Verwarm op middelhoog vuur zodat het suiker langzaam oplost in het water en er een siroop ontstaat.
2. Schil en snijd ondertussen de peer over de lengte doormidden. Snijd van iedere helft vier gelijke parten door de lengte en voeg toe aan de siroop. Laat 5 minuten koken, draai het vuur uit en laat afkoelen. Haal de peer, kaneelstok en steranijs uit de siroop.
3. Verdeel de ijsblokjes over de glazen en schenk in ieder glas 1 el van de siroop. Verdeel het ginger beer en de Crystal Clear over de glazen.
4. Garneer ieder glas met de overige Kaneelstok, de overige Steranijs en de partjes peer.
Variatietip:
Wil je deze mocktail toch graag omtoveren tot een cocktail? Voeg dan een scheut rum toe wanneer je het ginger beer en de Crystal Clear over de glazen verdeeld.
– 100 gr kristalsuiker
– 200 ml water
– 5 stuks Kaneel (heel)
– 5 stuks Steranijs
– 1 peer
– 24 ijsblokjes
– 400 ml ginger beer
– 400 ml Crystal Clear Appel- en Peersmaak