Wil je dit weekend uitpakken met een heerlijke lekkernij? Kies dan voor kaneel scones! De scones bereiden we met een vleugje kaneel, waardoor ze lekker zoet worden. Voeg hierbij zelfgemaakte blauwe bessen jam, romige clotted cream en verse blauwe bessen bij en het genieten kan beginnen!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm een pan met de helft van de blauwe bessen, het water, ½ van de Kaneel (gemalen) en de ahornsiroop. Breng het geheel langzaam aan de kook en kook dit 10 minuten in, zodat er een jam ontstaat. Plaats de blauwe bessen jam in de koelkast tot verder gebruik.
2. Bereid ondertussen de scones volgens de beschrijving op de verpakking met de mixer en de resterende Kaneel (gemalen).
3. Verdeel de scones over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 minuten in de oven.
4. Haal de scones uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Halveer de scones en beleg met de clotted cream en blauw bessen jam. Garneer de scones met de resterende blauwe bessen en serveer.
Variatietip:
Voor een veganistische versie van de scones kan je de clotted cream vervangen door vegan roomkaas.
– 250 g blauwe bessen
– 80 ml water
– 2 el Kaneel (gemalen)
– 50 ml ahornsiroop
– 2 zakken scones mix
– 170 g clotted cream
– Mixer