Kapsalon met cheddar, rundergehakt en tomaat

Een leuke variant op de standaard kapsalon: kapsalon met cheddar, rundergehakt en tomaat. De kruiden, de cheddar en de jalapeño pepers geven dit recept een Mexicaanse twist. Echt comfortfood en binnen 30 minuten op tafel! Wanneer ga jij smullen van deze kapsalon?

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 10 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de frituur voor op 140°C en verwarm de oven voor op 180°C.

2. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke repen van 1 cm dik, spoel de aardappelen af. Dep droog en frituur 6 minuten op 140°C. laat de aardappelen vervolgens 10 minuten afkoelen op keukenpapier.

3. Verwarm de frituur naar 180°C. Bak ondertussen het rundergehakt in 6 minuten rul en snijd de tomaat in blokken van 1 cm.

4. Frituur de frites nog 4 minuten tot goudbruin op 180°C. Haal de patat/frites uit de frituur en verdeel hier de Mix voor Patat/Frites over.

5. Verdeel de frites over een bakpapier bekleden bakplaat. Verdeel het gehakt, de tomaten, mais en cheddarkaas er overheen. Zet de bakplaat 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de cheddarkaas is gesmolten.

6. Haal de kapsalon uit de oven en verdeel dit over 4 borden. Serveer de kapsalon met de ijsbergsla, jalapeñopepers en Yoghurt-knoflooksaus.

Variatietip
Vervang voor de vegetarische variant op dit gerecht het rundergehakt door vegetarisch gehakt. Bak dit samen met 1 teen knoflook in een voorverwarmde pan met olie in 5 minuten goudbruin.

Ingrediënten

– 1 kg kruimige aardappelen
– 300 g rundergehakt
– 2 tomaten
– 2 el Mix voor Patat/Frites
– 150 g mais, uit blik
– 150 g geraspte cheddarkaas
– 100 g gesneden ijsbergsla
– 20 g jalapeñopeper ringen
– 70 g Yoghurt-knoflooksaus