Een makkelijke karamel fudge met slechts 6 ingrediënten. Een lekker tussendoortje met kaneel en pecannoten.
1. Zet een ruime pan op laag vuur en voeg de gecondenseerde melk, lichtbruine basterdsuiker, roomboter en Kaneel toe.
2. Roer voor circa 8 minuten met een spatel rustig rondom door, tot alle ingrediënten zijn gesmolten en de fudge begint te koken.
3. Haal de pan van het vuur, laat circa 5 minuten al roerend afkoelen en voeg naar smaak Zeezout toe.
4. Verfrommel het vel bakpapier en bekleed het bakblik met het bakpapier. Voeg de helft van de fudge toe en verdeel ¾ van de pecannoten over de fudge. Verdeel de andere helft van de fudge over de pecannoten, strijk glad met een spatel en garneer met ¼ van de pecannoten.
5. Laat de fudge afgedekt voor circa 3 uur op kamertemperatuur staan, tot deze volledig is afgekoeld. Snijd deze met een scherp, niet gekarteld mes in blokjes.
Bewaartip:
De fudge is bewaarbaar in een afgesloten koektrommel voor circa 2 weken.
– Vierkant bakblik of schaal van 15 x 15 cm
– 1 vel bakpapier