Een makkelijke Hollandse maaltijd van gebakken karbonade met geroosterde broccoli, bloemkool en krieltjes uit de oven.
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool en broccoli in even grote roosjes.
2. Meng in een grote kom de olijfolie met de Groentefinish Mix voor Broccoli. Voeg de voorgekookte aardappel krieltjes, broccoli en bloemkool toe en meng goed, zodat het mengsel goed verdeeld is.
3. Verdeel de gemarineerde groenten en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het geheel voor 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven.
4. Kruid ondertussen de karbonades rondom goed in met de Mix voor Karbonade. Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonades rondom bruin en gaar.
5. Verdeel de gebraden karbonades en de geroosterde broccoli, bloemkool en krieltjes over de borden. Serveer direct.
– 600 g voorgekookte aardappel krieltjes
– 4 karbonades à ± 250 g per stuk
– 1 broccoli
– ½ bloemkool
– 1 zakje Groentefinish Mix voor Broccoli
– 1 zakje Mix voor Karbonade
– 4 el olijfolie
– 50 g boter
– Bakplaat
– Bakpapier