Kip madras met krieltjes en groenten

Liefhebber van de kip madras curry? Dan moet je deze variant proberen! Het romige Indiase gerecht krijgt een lekkere twist door het te serveren met krieltjes en groenten als broccoli en doperwten. De kip krijgt een licht rokerige smaak door het te grillen, waardoor elke hap nóg lekkerder wordt!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Rasp de schil van ½ van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Snijd de overige limoen in parten.

2. Snijd de krieltjes in plakken en spoel af onder koud water. Zet de krieltjes in een pan net onderwater en breng aan de kook. Kook de krieltjes in 5 minuten beetgaar en giet af.

3. Marineer ondertussen de kipfilet met 2/3 van de World Spice Meal – Kip Madras en ½ van de zonnebloemolie en laat dit 10 minuten marineren in de koelkast.

4. Verwarm een pan met de overige zonnebloemolie en bak de krieltjes, broccoliroosjes en doperwten 4 minuten. Voeg de overige World Spice Meal – Kip Madras toe en blus af met de kokosmelk, limoenrasp en -sap. Laat het geheel 5 minuten zachtjes inkoken.

5. Verwarm ondertussen een grillpan en gril de kipfilet in 8 minuten gaar.

6. Verdeel de groenten over de borden en leg hier de gegrilde kipfilet op. Garneer de kip madras met de limoen partjes.

Variatietip
Voor de vegetarische variant van dit gerecht kan je de kipfilet vervangen door vegetarische kipstukjes. Bak de vegetarische kipstukjes met 1 el World Spice Meal – Kip Madras.

Ingrediënten

– 2 limoenen
– 500 g krieltjes
– 4 kipfilets
– 3 el World Spice Meal – Kip Madras
– 2 el zonnebloemolie
– 400 g broccoliroosjes
– 250 g doperwten
– 400 ml kokosmelk

Benodigdheden

– Grillpan