Zin in rendang, maar heb je niet al te veel tijd om in de keuken te staan? Maak dan deze kip rendang met friet. Door kip te gebruiken, is het gerecht al binnen 30 minuten klaar. De atjar ketimoen zorgt voor een extra zuurtje aan het gerecht.
1. Verwarm de frituur voor op 180°C. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de kippendij door de helft.
2. Verwarm een hoge pan met de zonnebloemolie en bak de knoflook 3 minuten. Voeg de kippendij en Mix voor Rendang toe en bak 4 minuten aan. Blus het geheel af met het water en de kokosmelk. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken tot het gaar is.
3. Haal de kip uit de pan en haal los met een vork zodat er pulled chicken ontstaat. Voeg de pulled chicken terug aan de rendangsaus en roer door.
4. Frituur ondertussen de friet in de voorverwarmde frituur volgens de beschrijving op de verpakking.
5. Verdeel de friet en rendang over de borden en leg hier de atjar ketimoen bij.
Variatietip:
Vervang de kip door 1200 g sukadelappen en gaar deze ongeveer 3 uur in 100 ml water en 600 ml kokosmelk. Let op dat de rendang niet droog kookt, voeg eventueel extra water toe.
– 1 teen knoflook
– 770 g kippendij
– 2 el zonnebloemolie
– 2 el Mix voor Rendang
– 100 ml water
– 400 ml kokosmelk
– 750 g Franse friet
– 250 g atjar ketimoen
– Frituur of airfryer