Kip tandoori met rijst en snijbonen

Kip tandoori heeft haar naam te danken aan de ‘tandoor’, een Aziatische kleioven waarin de kip origineel geroosterd wordt. Voor dit recept gebruiken we geen oven, maar bereiden het gerecht in de pan. Deze kip tandoori wordt geserveerd met snijbonen en basmatirijst. De Griekse yoghurt in dit gerecht zorgt voor een verrassend zuurtje.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snijd de kipfilet in blokken van 2 cm en marineer deze voor 15 minuten met Mix voor Kip Tandoori.

2. Spoel de rijst en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn.

3. Verwarm een pan met de zonnebloemolie en bak de kip in 4 minuten goudbruin. Voeg de tomatenpuree en knoflook toe, bak dit 2 minuten op middelhoog vuur mee en voeg vervolgens de yoghurt toe. Roer dit goed door en laat zit voor 3 minuten nog zachtjes koken.

4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de snijbonen in 2 minuten beetgaar. Giet de snijbonen af.

5. Serveer de kip tandoori met de rijst en snijbonen. Garneer het gerecht met de peterselie.

Variatietip
Vervang voor de vegetarische optie de kip door tofu blokjes, bak deze voor 4 minuten goudbruin en voeg hier vervolgens de Mix voor Kip Tandoori aan toe.

Ingrediënten

– 500 g kipfilet
– 1 zakje Mix voor Kip Tandoori
– 400 g basmatirijst
– 1 teen knoflook
– 2 takken platte peterselie
– 1 el zonnebloemolie
– 70 g tomatenpuree
– 200 g Griekse yoghurt, 10% vet
– 250 g voorgesneden snijbonen