Kippendijspiezen met rijst en naanbrood

Een heerlijk kipgerecht uit de Indiase keuken: kippendijspiezen met rijst en naanbrood. Marineer de kippendij in een mengsel van knoflook, World Spice Blend - Tandoori Masala en Griekse yoghurt. Eet de kipspiezen met het naanbrood en een dressing van Griekse yoghurt en koriander. De basmati rijst is het perfecte bijgerecht voor deze maaltijd!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Oventijd: 5 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C en week bij gebruik van satéstokken, de satéstokken in lauw water om verbranden van de stokken te voorkomen.

2. Snijd de kippendij in blokken van 3 cm, meng deze met de knoflook, World Spice Blend – Tandoori Masala en 40 g Griekse yoghurt en plaats 10 minuten in de koelkast.

3. Pel en snijd ondertussen de rode ui in kwarten. Snijd de paprika in blokken van 2 cm. Rijg de rode ui, paprika en gemarineerde kippendij om en om aan de spiezen.

4. Breng een pan met water aan de kook en kook de basmati rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Giet deze vervolgens af.

5. Verwarm een pan met olijfolie en bak hier de kippendij spiezen in 8 minuten goudbruin en gaar. Draai deze tijdens het bakken regelmatig om.

6. Bak het naanbrood af volgens de beschrijving op de verpakking in de voorverwarmde oven.

7. Snijd de helft van de koriander fijn en meng door de overige Griekse yoghurt.

8. Serveer de kippendijspiezen met de rijst en verdeel hier de overige koriander overheen. Serveer het naanbrood en de Griekse yoghurt naast het gerecht zodat deze gedeeld kan worden.

Variatietip
Vervang de kippendij door vegetarische kipstukjes en marineer deze alleen met World Spice Blend – Tandoori Masala voor 10 minuten. Rijg deze met de groente aan de spiezen en bak deze in 7 minuten goudbruin.

Ingrediënten

– 390 g kippendij
– 1 el World Spice Blend – Tandoori Masala
– 150 g Griekse yoghurt, 10% vet
– 2 rode uien
– 1 rode paprika
– 250 g basmati rijst
– 220 g naanbrood
– 5 g koriander