Gemarineerde kipreepjes met een frisse yoghurtdressing en naanbrood. Lichtpittige kipreepjes met paprika en ui. Lekker met een frisse yoghurtdressing en naanbrood.
1. Verwarm de naanbroden volgens aanwijzing op de verpakking. Meng de Griekse yoghurt met de Munt en de rasp en het sap van de citroen. Voeg naar smaak Zwarte peper toe.
2. Snijd de kipfilets in dunne reepjes. Snijd de rode uien in ringen en de komkommer in kleine, fijne blokjes. Snijd de paprika’s in dunne reepjes.
3. Meng de kipfiletreepjes met 2 el olijfolie en de World Spice Blend – Tandoori Masala. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de gemarineerde kipreepjes rondom bruin. Voeg na 2 minuten de rode ui ringen en reepjes paprika toe en bak deze mee.
4. Bestrijk de naanbroden met 2/3 van de yoghurt dressing. Verdeel het kip- en paprikamengsel en de blokjes komkommer over de naanbroden. Garneer met de yoghurt dressing. Serveer direct.
Variatietip:
Kies je voor minder zout eten? Maak dan je eigen naanbrood.
– 4 naanbroden (à 120 g per stuk)
– 600 g kipfilet
– ½ gele paprika
– ½ rode paprika
– ½ komkommer
– ½ citroen
– 150 g Griekse yoghurt (0% vet)
– 1 rode ui
– 1,5 à 2 el World Spice Blend – Tandoori Masala
– 2 tl Munt
– 3 el olijfolie
– Zwarte peper, naar smaak