Klassieke aardbeien tartelette

Klassieke aardbeien tartelette! Deze klassieke aardbeien tartelette ziet er niet alleen heerlijk zomers uit, hij is ook nog eens makkelijk en snel te maken. De bodem is lekker knapperig en luchtig, de aardbeien zoet en fris. Serveer de tartelette als dessert of bij de koffie.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bakken, Nagerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het bladerdeeg uit de vriezer.

2. Snijd de aardbeien in tweeën en snijd de helft van de aardbeien in hartjes door in het midden van de bovenkant een hoekje uit de aardbei te snijden. Houd deze apart.

3. Pureer de overige aardbeien met 1 tl van de Specerijenmix voor Koek & Speculaasmet een staafmixer.

4. Vet de tartelette vorm in met de boter en druk het bladerdeeg uit in de vorm van de tartelette. Prik vervolgens in de bodem gaatjes met een vork zodat de bodem niet omhoogkomt tijdens het bakken. Plaats de tartelette vormen in de voorverwarmde oven en bak af volgens de beschrijving op de verpakking.

5. Klop de slagroom stevig met een garde en spatel hier voorzichtig het aardbeimengsel doorheen. Zet dit in de koelkast.

6. Haal het bladerdeeg uit de tartelette vorm en verdeel de aardbeienroom over de afgekoelde bodem.

7. Garneer de tartelette met de in hartjes gesneden aardbeien, gevolgd door de munt en overige Specerijenmix voor Koek & Speculaas.

 

Variatietip
Vervang de aardbeien door kersen wanneer deze niet in het seizoen zijn. Verwijder de pit, pureer 1/3 van de hoeveelheid kersen en meng dit door de slagroom. Garneer de tartelette met de overige kersen.

Ingrediënten

– 4 plakken bladerdeeg
– 250 g aardbeien
– 2 tl Specerijenmix voor Koek & Speculaas
– 30 g ongezouten roomboter
– 190 ml slagroom
– 2 takken munt

Benodigdheden

– Garde of mixer
– Staafmixer
– 4 tartelette vormen