Klassieke asperges met dragonsaus

Het seizoen van het witte goud is vol op bezig! Genoeg redenen om eens vaker te kiezen voor witte asperges. Ga voor een twist en serveer asperges met een romige dragonsaus. De zelfgemaakte dragonsaus geeft een romige touch aan dit recept. Combineer dit met krieltjes, ham en ei en het gerecht is compleet!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant. Pel en snijd de sjalot fijn. Snijd de krielaardappelen in plakken van 1 cm dik en spoel af.
2. Breng een pan met water aan de kook en kook de krielaardappelen in 5 minuten beetgaar.
3. Breng een pan met water aan de kook en kook 1/3 van de eieren in 8 minuten hard. Laat deze schrikken onder koud water en snijd fijn.
4. Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges in 6 minuten beetgaar. Haal de asperges uit de pan en leg de beenham in het aspergevocht. Smelt ondertussen de boter op laag vuur.
5. Verwarm een pan met ½ van de olijfolie en bak de sjalot glazig. Blus dit af met de witte wijn, het water, de witte wijnazijn en de  Dragon. Kook dit gedurende 5 minuten.
6. Split ondertussen de resterende eieren en bewaar het eigeel. Giet het azijnmengsel in een hittebestendige kom boven een pan met laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Klop het eigeel glanzend en luchtig met behulp van een garde.
7. Haal de kom van de pan en roer de gesmolten boter door de dragonsaus.
8. Verwarm een pan met de resterende olijfolie en bak de krielaardappelen in 7 minuten goudbruin.
9. Verdeel de asperges, krieltjes, beenham en ei over de borden en schenk de dragonsaus erover.

Ingrediënten

– 800 g witte asperges
– 1 sjalot
– 800 g krielaardappelen
– 12 eieren
– 220 g beenham
– 50 g ongezouten roomboter
– 2 el olijfolie
– 100 ml witte wijn
– 100 ml water
– 80 ml witte wijnazijn
– 1 el Dragon

Benodigdheden

– Garde