Klassieke hachee met spruitjes

Hachee is een traditioneel Hollands stoofgerecht gemaakt met verschillende specerijen. Serveer de klassieke hachee met lekker gekruide spruitjes en gekookte, gepureerde of gebakken aardappeltjes. Je staat even een tijdje in de keuken, maar dan heb je ook wat!

  • Bereidingstijd: 3 uur
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snijd de runderlappen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Snipper de sjalotten.

2. Verhit de olie en boter in een stoofpan en bak de blokjes rundvlees even aan. Strooi er naar smaak een beetje Zwarte peper, Zeezout en Paprikapoeder (mild) overheen.

3. Voeg de sjalotten toe en schep alles goed door elkaar. Voeg de bloem toe en bak even kort mee. Schenk de azijn en de runderbouillon erbij. Voeg de KruidnagelsJeneverbessen en Laurierblaadjes en het plakje ontbijtkoek toe en stoof de hachee in ongeveer 3 uur gaar met het deksel op de pan.

4. Haal het laatst half uur de deksel van de pan en kook (indien nodig) de saus in.

5. Maak in de tussentijd de spruitjes schoon.

6. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de schoongemaakte spruitjes (afhankelijk van de grootte) in 5 à 10 minuten beetgaar. Giet de spruitjes af en meng met een klontje boter of een scheutje olie.

7. Serveer de hachee met de spruitjes.

Variatietip:
Serveer de hachee met gekookte of gebakken aardappels.

Ingrediënten

– 1 kg magere runderlappen
– 500 ml runderbouillon
– 6 kleine of 3 grote sjalotten
– 1 plak ontbijtkoek (à 70 gram)
– 2 el bloem
– 2 el azijn
– 1 el Paprikapoeder (mild)
– 5 Jeneverbessen
– 3 Kruidnagels 
– 3 Laurierblaadjes
– 3 el olie
– 1 el boter
Zwarte peper, naar smaak
Zeezout, naar smaak
– 500 g spruitjes
– 500 g aardappels