Liefhebbers van vega burgers opgelet! Deze heerlijk klassiek gekruide plantburgers zijn ideaal voor een doordeweekse gezonde en makkelijke maaltijd! Maak de plantburger af met een romige burgersaus, gebakken ui, frisse tomaat en knapperige ijsbergsla en het burgerfeestje kan beginnen!
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten in plakken van 5 mm. Haal de bladeren van de ijsbergsla los. Pel en snijd de ui in ringen.
2. Bereid de Kneed & Klaar Plantburger klassiek gekruid volgens de beschrijving op de verpakking. Verwarm een pan met 2 el olijfolie en bak de burgers in 8 minuten gaar.
3. Verwarm ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de uienringen glazig.
4. Verdeel de hamburgerbroodjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 minuten af in de oven.
5. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en verdeel de burgersaus eroverheen. Beleg de broodjes met de ijsbergsla, tomaat, plantburgers en gebakken ui.
Variatietip:
Wil je de uien zoeter hebben? Voeg dan tijdens het bakken van de ui 20 g kristalsuiker toe, zodat de uien karamelliseren.
– 3 tomaten
– ½ krop ijsbergsla
– 2 uien
– 2 zakken Kneed & Klaar Plantburger klassiek gekruid
– 3 el olijfolie
– 4 hamburgerbroodjes
– 6 el burgersaus
– Spatel