Klassieke poké bowl

Ga jij ook aan de slag met de Original Spice Blends? Maak dan eens deze heerlijke kleurrijke poké bowl. Deze lekkere klassieke poké bowl is gevuld met sushirijst, groenten, mango en verse zalm. Het hoofdgerecht maak je af met de World Spice Meals - Poké Bowl. De blend bevat de specerijen sesamzaad, gember en chili en geeft de bowl dan ook net dat beetje extra pit!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Laat de sushirijst eerst een kwartier wellen in koud water. Spoel vervolgens om en voeg 300 ml water toe en een snuf zout. Breng de rijst aan de kook, zet het vuur laag en kook de rijst in ongeveer 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan gaar.

2. Meng in een kommetje 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker goed door elkaar. Schep dit mengsel vervolgens door de sushirijst wanneer deze gaar is. Laat de sushirijst daarna volledig afkoelen.

3. Snijd ondertussen de zalm in blokjes en marineer deze met sojasaus, sesamolie en een paar druppels citroensap. Zet in de koelkast terwijl de sushirijst aan het afkoelen is.

4. Snijd de mango in blokjes en de avocado in plakjes. Snijd de komkommer in kwarten.

5. Verdeel de sushirijst over 2 kommen en verdeel hierover de gemarineerde zalm, mango, avocado en komkommer. Strooi er 3 theelepels World Spice Meal – Poké Bowl overheen.

Variatietip:
Extra leuk: maak een mooie roos van de gehalveerde, gesneden avocado. Geen idee hoe je dat doet? Tip: op internet kun je tal van filmpjes vinden hoe je van een halve avocado eenvoudig een roos maakt.

Ingrediënten

– 250 g verse zalm
– 150 g sushi rijst
– ½ mango (ca. 100 gram)
– 1 avocado
– ½ komkommer
– 1 el azijn + 1 tl azijn
– 1 el suiker
– 3 tl World Spice Meal – Poké Bowl
– 2 tl sojasaus
– 1 tl sesamolie
– snuf zout
– paar druppels citroensap