Koffietulband met kardemom-anijskaramel

Laat de koffietulband afkoelen en stort hem op een mooi bord of plateau. Giet de karamel er overheen.

  • Bereidingstijd: 75 minuten
  • Oventijd: 40-45 minuten
  • Aantal Personen: 10 Personen
  • Categorieën: Bakken, Bijgerecht, Nagerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 170°C.

2. Klop de boter zacht met de suiker en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Doe bloem en bakpoeder erbij en de espresso. Roer tot er geen klontjes meer in zitten.

3. Vet de tulband in en bestrooi lichtjes met bloem. Doe het beslag in de vorm en bak 40 tot 45 minuten in de oven.

4. Maal de Kardemompeulen fijn in een vijzel, verwijder de groene peultjes. Laat de suiker in een pan smelten en karamelliseren.

5. Voeg, als de karamel lichtbruin is, de gemalen kardemom en Anijszaad (gemalen) toe en daarna de mascarpone. Laat nog ongeveer 4 minuten koken en meng goed. Laat afkoelen in de pan.

6. Laat de tulband afkoelen en stort hem op een mooi bord of plateau. Giet de karamel er overheen.

Ingrediënten

– 200 g boter op kamertemperatuur
– 200 g bloem
– 200 g kristalsuiker
– 4 eieren
– 40 ml verse espresso
– 1 el bakpoeder
– 80 g kristalsuiker
– 4 Kardemompeulen
– 2 tl Anijszaad (gemalen)
– 125 g mascarpone