De verrukkelijke gemakballen uit de airfryer met gele rijst ziet er niet alleen kleurrijk uit, het is ook nog eens een smaakvolle verrassing! De kerriekruiden past perfect bij de smaken van de Indisch gekruide gemakballen. Lekker met een fris-pittige komkommersalade en wat satésaus.
1. Verwarm de airfryer voor op 180°C. Maak de sperziebonen schoon en halveer. Pel en snijd de ui fijn en snijd de mini komkommers in plakken. Snijd de koriander grof.
2. Breng een pan met water aan de kook en kook sperziebonen in 3 minuten beetgaar. Haal de sperziebonen uit de pan en kook de gele rijst volgens de beschrijving op de verpakking in het water van de sperziebonen. Giet af en meng de Kerrie door de gele rijst.
3. Bereid ondertussen de Kneed & Klaar Gemakballen – Indisch gekruid volgens de beschrijving op de verpakking.
4. Leg de gemakballen in het mandje van de airfryer en bak in 10 minuten krokant.
5. Marineer ondertussen de mini komkommer met de sesamolie, Sesamzaad, Chilivlokken en koriander.
6. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui glazig. Voeg de sperziebonen toe en bak 4 minuten. Breng op smaak met Zwarte Peper en Zeezout.
7. Bereid de Satésaus (kant-en-klaar) volgens de beschrijving op de verpakking.
8. Verdeel de gele rijst en sperziebonen over de borden. Leg de krokante gemakballen erop en serveer met de komkommersalade en Satésaus (kant-en-klaar).
Variatietip:
Geen liefhebber van pit? Vervang de chilivlokken door verse koriander om de komkommersalade niet pittig te maken.
– 250 g sperziebonen
– 1 ui
– 230 g mini komkommers
– 2 takken koriander
– 300 g gele rijst
– 1 tl Kerrie
– 2 zakjes Kneed & Klaar Gemakballen – Indisch gekruid
– 2 el sesamolie
– 3 g Sesamzaad
– ½ tl Chilivlokken
– 2 el zonnebloemolie
– ½ tl Zwarte Peper
– ½ tl Zeezout
– 200 g Satésaus (kant-en-klaar)
– Airfryer