Krokante gnocchi met geroosterde pompoen

Deze overheerlijke gnocchi met pompoen is hét gerecht wat deze herfst op tafel moet staan. Eenvoudig te maken, maar boordevol smaak. De burrata zorgt ervoor dat de gnocchi niet te veel overheerst, waardoor de pumpkin spice kruiden veel meer tot zijn recht komt. Het is beter om niet te veel zout te gebruiken. Tip: proef eerst voordat je zout toevoegt. Met kruiden en specerijen is je gerecht vaak al heerlijk op smaak!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de pompoenblokjes met 2/3 van de olijfolie en World Spice Blend – Pumpkin Spice. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en gril 20 minuten in de oven.

2. Snijd de paddenstoelen mix in plakken. Verhit de overige olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de paddenstoelen mix en gnocchi 7 minuten. Roer regelmatig door. Voeg de pompoenblokjes toe en roer door.

3. Roer de burrata los en ris de blaadjes van de peterselie. Verdeel de gnocchi over de borden en verdeel de burrata en extra vierge olijfolie erover. Garneer met de peterselie.

Variatietip:
Hoeft het gerecht niet vegetarisch te zijn? Dan is dit recept ook erg lekker met spekjes. Bak deze goudbruin en voeg dan de paddenstoelenmix en gnocchi toe.

Ingrediënten

– 400 g muskaat pompoenblokjes
– 3 el olijfolie
– 1 el World Spice Blend – Pumpkin Spice
– 250 g paddenstoelenmix
– 700 g gnocchi
– 300 g burrata
– 2 takken peterselie
– 2 el extra vierge olijfolie