Vanavond borrelen? Wij hebben de perfecte borrelhap voor je: krokante kip cajun met paprika aioli. Krokante kip doet het altijd goed. In dit recept geven we de kip een pittig randje met cajun kruiden. De zelfgemaakte aioli om in te dippen, maakt het helemaal af!
1. Verwarm de airfryer voor op 180°C.
2. Snijd de gegrilde paprika in stukken van 2 cm breed, pel en hak de knoflook grof.
3. Snijd ondertussen de kipfilet in stukken van 3 bij 4 cm. Meng deze met Mix voor Kip Krokant – Cajun en het water.
4. Plaats de kip in de airfryer en bak deze 13 minuten tot gaar. Schud de kip tussendoor om.
5. Mix de paprika en knoflook fijn in een mixer. Voeg hier het eigeel, de mosterd, witte wijnazijn en Paprikapoeder aan toe en mix dit tot een aioli. Voeg vervolgens langzaam de zonnebloemolie toe, zodat de aioli niet gaat schiften.
6. Serveer de krokante kip cajun met de paprika ailoi.
Tip: Maak de aioli een dag eerder zodat de smaak van de knoflook nog meer in de aioli is getrokken en deze steviger is.
Tip: mocht je geen airfryer hebben kan de krokante kip cajun ook in de oven of een bakpan bereid worden.
Variatietip:
Varieer met dit gerecht door de paprika aioli te vervangen voor chilimayonaise. Meng 1 el chilisaus met 4 el mayonaise en voeg hier nog een halve tl peper aan toe.
– 120 g gegrilde rode paprika
– 2 tenen knoflook
– 400 g kipfilet
– 8 el Mix voor Kip Krokant – Cajun
– 1 el water
– 60 g eigeel
– 1 tl Dijonmosterd
– 1 el witte wijnazijn
– 1 tl Paprikapoeder
– 150 ml zonnebloemolie
– Airfryer
– Staafmixer/blender