Een traditioneel gerecht van kip, friet en sla, maar dan in een nieuw ‘krokant’ jasje. We gebruiken namelijk onze Mix voor Kip Krokant, de kip wordt hier heerlijk krokant en smaakvol door! Serveer de krokante kip met een frisse salade, lekkere appelmoes en krokante Franse friet om de avondmaaltijd compleet te maken.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C, verwarm de frituur voor op 180 °C. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange plakken.
2. Verdeel de Mix voor Kip Krokant gelijkmatig over de kipfilet. Leg de kipfilet op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven tot goudbruin en gaar.
3. Meng ondertussen de salademix met de komkommer linten. Frituur de friet volgens de beschrijving op de verpakking.
4. Verdeel de salademix en Franse friet over de borden. Leg hier de krokante kip en appelmoes bij.
Variatietip:
Voor de koolhydraatarme versie van dit gerecht vervang je de friet door pastinaak. Snijd de pastinaak in repen en kook vervolgens 7 minuten tot beetgaar en bak deze goudbruin.
– 250 g komkommer
– 9 el Mix voor Kip Krokant
– 400 g kipfilet
– 200 g salademix
– 750 g Franse friet
– 4 el appelmoes
– Kaasschaaf
– Airfryer of frituurpan