Krokante kipstukjes, gekruid met Ras el Hanout in een krokant gebakken jasje. Heerlijk met een frisse zelfgemaakte mango-abrikozensaus. Dit recept is voor +/- 30 stukjes waar je heerlijk met vier personen van kunt eten.
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kipdijfilets in grove stukken. Maal eventueel bij grote cornflakes deze in een keukenmachine tot een grove kruimel en doe in een bakje.
2. Klop in een ander bakje de eieren los. Meng in een ander bakje de bloem met de World Spice Blend – Ras el Hanout.
3. Haal de kipstukjes een voor een door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de fijngemalen cornflakes. Leg de kipstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak voor 13 à 15 minuten in voorverwarmde oven.
4. Schil de mango en snijd in grove stukken. Meng in de blender de mango, abrikozen, halve rode peper en het sap van de limoen. Schep de mango-abrikozensaus in een kom en serveer bij de krokante Ras el Hanout kipstukjes.
Voor de kipstukjes:
– 600 g kipdijfilet
– 300 g cornflakes
– 4 eieren
– 2 el World Spice Blend – Ras el Hanout
– 6 el bloem
Voor de mango-abrikozensaus:
– 1 mango
– 50 g gedroogde abrikozen
– 1 limoen
– ½ rode peper
– Bakplaat
– Bakpapier
– Blender