Deze krokante schnitzel met aardappelsalade is een lekker snel gerecht. Ideaal voor een drukke doordeweekse avond. De krieltjes salade is simpel, maar smaakvol door de grove mosterd. De schnitzel is heerlijk krokant door de speciale kruidenmix die wordt gebruikt.
1. Schil de winterpeen en rasp deze grof. Halveer de krieltjes over de lengte.
2. Zet de krieltjes in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de krieltjes in 6 minuten beetgaar. Giet de krieltjes af en plaats in de koelkast tot gebruik.
3. Verdeel ondertussen de Mix voor Schnitzel Krokant midistrooier gelijkmatig over de varkensschnitzel.
4. Verwarm een pan met de zonnebloemolie en bak de schnitzels in 7 minuten goudbruin en gaar.
5. Meng ondertussen de krieltjes met de geraspte winterpeen, mayonaise en grove mosterd. Verdeel de salade over de borden en leg hier de schnitzels bij.
– 200 g winterpeen
– 350 g krieltjes
– 9 el Mix voor Schnitzel Krokant
– 520 g ongepaneerde varkensschnitzel
– 2 el zonnebloemolie
– 3 el mayonaise
– 1 el grove mosterd
– Grove rasp