Deze heerlijke frisse kruidensalade met zelfgemaakte croutons en een gekookt eitje is een ideaal bijgerecht bij bijvoorbeeld een romige pasta of om te serveren bij de barbecue. Met de Mix voor Ei - Traditioneel geef je het gerecht de heerlijke warme smaak van knoflook en ui. Een lekkere manier om te variëren.
1. Haal de bladeren van de kropsla los en was ze. Droog voorzichtig af.
2. Kook de eieren 7 minuten, laat schrikken en pel ze. Pluk de kruiden van de steeltjes en snijd de bieslook in ringetjes. Scheur het brood in stukjes en meng in een kom om met olijfolie en Zwarte Peper Zeezout. Bak in een koekenpan de croutons goudbruin en knapperig.
3. Meng de mosterd met de honing en witte wijnazijn en voeg langzaam, al roerende, de olijfolie toe tot een smeuïge dressing. Breng op smaak met de Zwarte Peper Zeezout.
4. Meng de kropsla met de verse kruiden en meng voorzichtig 3/4 van de dressing erdoor. Snijd de eieren in de lengte door midden en leg ze op de salade. Strooi er de Mix voor Ei – Traditioneel overheen. Maak af met de croutons.
– 2 kropsla
– 1 bosje dille
– 1 bosje peterselie
– 1 bosje bieslook
– 1 bosje oregano
– 8 eieren
– 4 tl Mix voor Ei – Traditioneel
– 6 sneetjes oud brood
– Zwarte Peper Zeezout
– 2 tl fijne mosterd
– 2 tl honing
– 4 el witte wijnazijn
– 100 ml olijfolie