Indruk maken bij je familie en vrienden tijdens de feestdagen? Ga dan aan de slag met deze heerlijke cocktail boordevol kruiden. De smaken van kardemom, piment en kaneel proef je terug. Het suiker randje zorgt voor een perfecte smaakbalans bij het drinken.
1. Kneus de Kardemom en Piment, breek 2/6 van de Kaneelstokjes doormidden, zodat de smaken goed vrijkomen.
2. Verwarm het granaatappelsap met de gebroken kaneelstokken, pimentkorrels en de kardemompeulen in een pan. Breng dit tot net onder het kookpunt en laat 5 minuten trekken.
3. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten afkoelen in de koelkast.
4. Dip de randen van de cocktailglazen kort in het granaatappelsap en daarna in de helft van de rietruiker, zodat er een suikerrand ontstaat op de rand van het glas.
5. Zeef de granaatappelsap en verdeel samen met de ijsblokken, overige rietsuiker, Licor 43 en ginger beer over de cocktail glazen.
6. Steek ter garnering de overige Kaneelstokjes in de glazen en garneer met de granaatappelpitten.
Variatietip:
Liever een alcoholvrije variant van deze cocktail? Vervang dan de Licor 43 door sinaasappelsap.
– 5 stuks Kardemom peulen
– 8 stuks Piment korrels
– 6 stuks Kaneelstokjes
– 400 ml granaatappelsap
– 40 gr rietsuiker
– 20 ijsblokken
– 240 ml Licor 43
– 330 ml ginger beer
– 50 gr granaatappelpitten
– Cocktailglazen
– Zeef