Kruidige mini worstenbroodjes

Op zoek naar een lekker tussendoortje of verrassend borrelhapje? Maak eens deze kruidige mini worstenbroodjes. Het deeg brengen we op smaak met Vadouvan kruiden, wat zorgt voor een verrassende smaak. Perfect als hartige snack en onweerstaanbaar bij elk hapje!

  • Bereidingstijd: 25 minuten + 30 minuten rijstijd
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Snacks

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de bloem met de helft van de eieren, gist, ongezouten roomboter en WSB Vadouvan in de keukenmachine. Voeg in delen de melk en de helft van het  Zeezout toe en kneed dit tot een egaal deeg.

2. Maak een theedoek nat met lauwwarme water en laat het deeg 30 minuten rijzen met de warme theedoek over de kom.

3. Meng ondertussen het half-om-half gehakt met de Mosterdzaad gemalen, Kerrie, paneermeel,  Zwarte Peper, resterende Zeezout en het ei.

4. Rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dik en snijd in stukken van 3 bij 5 cm. Leg een halve eetlepel van het gehakt op het deeg en vouw het deeg om het gehakt. Herhaal dit tot het gehakt op is.

5. Verdeel de mini worstenbroodjes over een met bakpapier beklede pakplaat en verdeel de olijfolie over de worstenbroodjes. Plaats de worstenbroodjes 20 minuten in de oven.

6. Serveer de mini worstenbroodjes met de grof gemalen mosterd.

Variatietip
Liever geen varkensvlees in je worstenbroodje? Vervang het half-om-half gehakt door kipgehakt.

Ingrediënten

– 500 g bloem
– 2 eieren
– 15 g gist
– 125 g ongezouten roomboter
– 1 el Verstegen WSB Vadouvan
-1 tl Verstegen Zeezout
-500 g half-om-half gehakt
– 2 tl Verstegen Mosterdzaad gemalen
–  2 tl Verstegen Kerrie
– 20 g paneermeel
–  ½ tl Verstegen Zwarte Peper
–  2 el olijfolie
–  2 el grof gemalen mosterd

Benodigdheden

–  Keukenmachine
–  Theedoek