Kruidige wortelsoep

Geniet van de smaken van het najaar met deze kruidige wortelsoep! Perfect voor een koude dag, met winterpeen, zoete aardappel en een heerlijke mix van kurkuma, gember en kruidnagel. Warm, voedzaam en boordevol smaak!

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 40 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Soep, Voorgerecht

Bereidingswijze

1. Verhit een eetlepel olie of ghee in een grote soeppan op middelhoog vuur.

2. Voeg de fijngesneden uien en knoflook toe en bak deze in ongeveer 3-5 minuten tot ze zacht en glazig zijn.

3. Voeg de winterpeen en zoete aardappel toe en bak deze 2-3 minuten mee met de uien en knoflook.

4. Voeg vervolgens de Kurkuma, Gember, Kruidnagels, Witte peper, Zeezout en Chilipoeder toe en bak de kruiden kort mee, zodat ze hun smaak vrijgeven.

5. Blus het geheel af met 1 liter water om de groenten net onder te zetten en voeg de bouillonblokjes en Laurierbladeren toe.

6. Breng de soep aan de kook, zet daarna het vuur lager en laat de soep ongeveer 20-25 minuten zachtjes koken, totdat de groenten gaar zijn.

7. Verwijder de Laurierbladeren en Kruidnagels uit de soep.

8. Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een glad geheel. Voeg indien nodig extra water toe om de gewenste consistentie te bereiken.

9. Proef de soep en breng eventueel op smaak met extra Witte Peper, Zeezout of Chilipoeder naar wens.

10. Schep de soep in kommen en garneer met een lepel kwark, wat uitgelekte linzen, gehakte peterselie en een scheutje chili olie.

11. Serveer de soep warm.

 

Aankooptip:
De kruiden en specerijen in dit gerecht zijn te koop in het Winterse Kruidenpakket

Ingrediënten

– 1 kg winterpeen, geschild en in stukken
– 1 stuk zoete aardappel, geschild en in stukken
– 2 uien, fijngesneden
– 3 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 bouillonblokjes (groenten of kip)
– 3 laurierbladeren
– 1 el Kurkuma gemalen
– 5 hele Kruidnagels
– 1 el Gember gemalen
Witte peper naar smaak
Zeezout naar smaak
Chilipoeder naar smaak

Voor de garnering:
– Kwark
– Gehakte peterselie
– Linzen, uitgelekt
– Chili olie