Lamsrack uit de oven met krieltjes

Indruk maken op je tafelgasten? Kies dan voor lamsrack uit de oven! Het sappige lamsvlees wordt afgemaakt met een overheerlijke rozemarijnkorst met Parmezaan, waardoor je van elke hap gaat genieten. Serveer de lamsrack met krielaardappelen, geroosterde bimi en bospeen en geniet van een culinaire ervaring!

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het loof van de bospeen tot 2 cm boven het begin van de bospeen en bewaar. Schil de bospeen en snijd in schuine plakken. Snijd 1 cm van de onderkant van de bimi.
2. Halveer de krielaardappelen en spoel af. Verdeel samen met de bimi en de bospeen over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 1/5 van de olijfolie, Zwarte peper en Zeezout over de groenten en plaats 20 minuten in de oven.
3. Snijd de Parmezaanse kaas grof en mix dit met de panko, krulpeterselie, ¾ van de resterende olijfolie en Rozemarijn. Pureer dit met behulp van een staafmixer fijn.
4. Verwarm een pan met de resterende olijfolie en bak de lamsrack kort aan. Haal de lamsrack uit de pan en verdeel het rozemarijnmengsel over de lamsrack. Plaats de laatste 10 minuten bij de groenten in de oven.
5. Bereid ondertussen de vleesjus volgens de beschrijving op de verpakking.
6. Verdeel de groenten en lamsrack over een groot bord. Serveer de jus naast de lamsrack.

Variatietip
Wil je het gerecht glutenvrij maken? Vervang dan de panko door hazelnoten.

Ingrediënten

– 300 g bospeen
– 250 g bimi
– 700 g krielaardappelen
– 5 el olijfolie
– ½ tl Zwarte peper
– ½ tl Zeezout
– 70 g Parmezaanse kaas
– 50 g panko
– 3 takken krulpeterselie
– 2 el Rozemarijn
– 800 g lamsrack
– 1 zak vleesjus

Benodigdheden

– Staafmixer