Linguine met gehaktballen

Dol op pasta? Probeer dan eens deze linguine met gehaktballen! De sappige Italiaans gekruide gehaktballen zorgen ervoor dat je een klassiek Italiaans hapje voorschotelt. De zelfgemaakte pangrattato brengt een verrassende structuur en een licht geroosterde smaak met zich mee. Het perfecte gerecht voor de echte pasta liefhebber!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180° Meng het rundergehakt met ei en de Mix voor Gehakt Italiaans tot een geheel en rol dit tot gehaktballen van 3 cm groot.

2. Snijd de champignons in plakken en snijd het desembrood in stukken van 3 cm.

3. Breng een pan met water aan de kook en kook de linguine volgens de beschrijving op de verpakking. Bewaar een soeplepel kookvocht en giet af.

4. Rasp ondertussen de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Hak de krulpeterselie grof. Mix de citroensap en -rasp met het desembrood en de krulpeterselie tot een kruimelig pangrattato mengsel.

5. Meng ½ van de olijfolie door de pangrattato en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats dit 10 minuten in de oven en bak het geheel krokant. Roer dit halverwege de baktijd door.

6. Verhit ½ van de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen in 10 minuten goudbruin en gaar. Draai regelmatig om.

7. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur n bak de champignons en tuinerwten 5 minuten. Voeg de spinazie, crème fraîche, het pasta kookvocht en de linguine toe. Roer dit door en breng op smaak met Zwarte Peper en Zeezout.

8. Verdeel de linguine pasta oven de borden en leg de gehaktballen erop. Garneer met de pangrattato en serveer.

Variatietip:
Wil je iets minder koolhydraten in het gerecht? Vervang de pangratatto dan door Pecorino.

Ingrediënten

– 500 g rundergehakt
– 1 ei
– 1 zakje Mix voor Gehakt Italiaans
– 250 g champignons
– 4 sneden desembrood
– 300 g linguine pasta
– 1 citroen
– 3 takken krulpeterselie
– 4 el olijfolie
– 150 g tuinerwten
– 100 g spinazie
– 200 g crème fraîche
– ½ tl Zwarte Peper
– ½ tl Zeezout

Benodigdheden

– Mixer
– Rasp