Linzensoep met kruidige crème fraîche - Verstegen
  • Space
Space

Linzensoep met kruidige crème fraîche

Linzensoep met kruidige crème fraîche en krokant gebakken spekjes. Lekker als snelle maaltijd, met brood naar keuze.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
  • Categorieën: Hoofdgerecht Soep

Bereidingswijze


  1. Snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook met 2 el World Spice Blend - Gamsa Medina in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut al roerend mee.

  2. Voeg de linzen, 700 ml heet water en het blokje groentebouillon toe. Kook op laag vuur voor 10 minuten. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

  3. Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan tot deze naar smaak krokant zijn. Laat de gebakken spekreepjes uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

  4. Snijd ondertussen de koriander fijn. Meng de crème fraîche met 1 tl World Spice Blend - Gamsa Medina en het fijngesneden korianderblad in een kommetje. Breng eventueel op smaak met zout.

  5. Schenk de soep in kommen. Garneer iedere kom met een eetlepel kruidige crème fraîche en naar smaak met de uitgebakken spekjes.

Ingrediënten

Voor de linzensoep:
- 125 g gerookte magere spekreepjes
- 1 blik linzen à 400 g (±250 g uitgelekt)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 2 el World Spice Blend - Gamsa Medina
- 1 blokje groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 700 ml heet water
- peper en zout, naar smaak
- brood, naar keuze

Voor de kruidige crème fraîche:
- 125 g crème fraîche
- 1 tl World Spice Blend - Gamsa Medina
- ½ bosje verse koriander
- zout, naar smaak

Benodigdheden

Staafmixer