Drukke avond voor de boeg? Maak dan deze snelle, plantaardige linzenspaghetti met spinazie. Deze romige pasta boordevol groenten zet je al binnen 15 minuten op tafel.
1. Halveer de zongedroogde tomaatjes. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster het amandelschaafsel goudbruin.
2. Bereid de spaghetti volgens de beschrijving op de verpakking. Giet af, maar bewaar 1 soeplepel kookwater.
3. Roer de roomkaas samen met de World Spice Meal – Pasta Rosso door de hete linzenspaghetti. Roer de spinazie door de hete pasta totdat deze helemaal is geslonken. Voeg de zongedroogde tomaten toe en roer door. Voeg het achtergehouden kookwater toe als de pasta wat smeuïger mag.
4. Verdeel de pasta over de borden en garneer met het geroosterd amandelschaafsel.
Tips:
– Plantaardige roomkaas is vrij hard. Zorg dat deze op kamertemperatuur is en je dit gelijk door de afgegoten pasta heen mengt, zodat het een romig resultaat geeft.
– Gebakken spekjes bevatten veel zout. Vervang deze eens door kipblokjes.
– Zongedroogde tomaatjes bevatten veel zout. Vervang het eens door cherrytomaatjes.
Variatietip:
Liever vlees bij de pasta? Vervang de zongedroogde tomaten door knapperig gebakken spekjes. Bak deze eerst 5 minuten in de pan en voeg vervolgens toe aan de linzenspaghetti.
– 50 g zongedroogde tomaten
– 20 g amandelschaafsel
– 400 g linzenspaghetti
– 145 g plantaardige roomkaas
– 2 tl World Spice Meal – Pasta Rosso
– 400 g spinazie