Loaded nacho’s met pittig peulgehakt

Verras je vrienden of familie met deze loaded nacho’s met pittig peulgehakt. De knapperige nacho’s samen met het pittig peulgehakt en de zelfgemaakte frisse guacamole zorgen voor een perfecte smaakcombinatie.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 10 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Bijgerecht, Snacks

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de schil van de helft van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter), halveer en pers de vrucht uit. Snijd de overige limoen in parten en hak de koriander grof.

2. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak de avocado met een vork en meng met de helft van de koriander, zwarte peper, zeezout en limoenrasp en -sap.

3. Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd in blokken van 1 cm.

4. Bereid het Kneed en Klaar Peulgehakt – Pittig gekruid volgens de beschrijving op de verpakking.

5. Verwarm een pan met de olijfolie en bak het pittig peulgehakt 2 minuten.

6. Meng de tomatenblokjes, maïs, pittig peulgehakt en de geraspte cheddarkaas met de nacho chips. Verdeel over een ovenschaal en plaats 10 minuten in de oven.

7. Meng de Guilt Free Sweet Chili Sauce met de crème fraîche.

8. Verdeel de chili crème fraîche, guacamole, overige koriander en limoenpartjes over de nancho’s en serveer deze.

Variatietip
Wanneer de loaded nacho’s niet vegetarisch hoeft te zijn, kan je het pittig peulgehakt vervangen door rundergehakt.

Variatietip
Liever vegan? Vervang dan de geraspte cheddar kaas en crème fraîche door een plantaardig alternatief.

Ingrediënten

– 2 limoen
– 3 takken koriander
– 1 avocado
– ½ tl zwarte peper
– ½ tl zeezout
– 3 tomaten
– 1 zak Kneed en Klaar Peulgehakt – Pittig gekruid
– 1 el olijfolie
– 150 g mais
– 100 g geraspte cheddar kaas
– 475 g nacho chips
– 4 el Guilt Free Sweet Chili Sauce
– 200 g crème fraîche