Mexicaanse groente burrito met guacamole

Zin in een avondje comfort food? Dan moet je deze burrito’s proberen! Makkelijk te maken, vol van smaak en extra lekker dankzij de zelfgemaakte guacamole. En je krijgt toch je portie groenten binnen! Voor een vegetarische variant van dit gerecht kan je het half om half gehakt vervangen door halloumi. Net zo lekker!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de sjalot fijn. Rap de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Snijd de avocado’s in blokken.

2. Prak de avocado’s grof met een vork. Voeg de sjalot, de limoenrasp en – sap toe en meng. Breng de guacamole op smaak met Zwarte Peper en Zeezout.

3. Verwarm een pan met de olijfolie en bak het gehakt 3 minuten. Voeg ¾ van de Kruidenmix voor Burrito , de tomatenpuree en de Mexicaanse roerbakgroente toe en bak nog 5 minuten.

4. Verdeel het groentenmengsel over 1 helft van de paprika chili tortilla’s, leg hier de guacamole op en vouw de tortilla’s dicht door eerst de zijkanten van de tortilla’s naar binnen te vouwen en vervolgens de tortilla’s op te rollen.

5. Snijd de tortilla’s doormidden en verdeel de overige Kruidenmix voor Burrito over de tortilla’s.

Variatietip
Voor een vegetarische variant van dit gerecht kan je het half om half gehakt vervangen door halloumi. Snijd de halloumi in blokjes en bak samen met de Kruidenmix voor Burrito en Mexicaanse roerbakgroente.

Ingrediënten

– 1 sjalot
– 1 limoen
– 3 avocado’s
Zwarte Peper
Zeezout
– 2 el olijfolie
– 500 g half om half gehakt
– 2 el Kruidenmix voor Burrito
– 2 el tomatenpuree
– 400 g Mexicaanse roerbakgroente
– 8 paprika chili tortilla’s