Midden-Oosterse mezze van aubergine. Lekker met Turks platbrood of toast. Op smaak gebracht met de World Spice Blend - Ras el Hanout.
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine in de lengte doormidden. Halveer de knoflook en wrijf de aubergine hiermee in.
2. Snijd de platte kant van de aubergine in ruitvorm in tot de schil. Besprenkel met olijfolie en plaats de aubergine met de bolle kant naar boven op een bakplaat en zet voor 45 minuten in de oven.
3. Lepel het vruchtvlees van de aubergine uit de schil en prak dit met een vork fijn. Voeg de tahin pasta en de World Spice Blend – Ras el Hanout. Meng goed door. Voeg naar smaak het sap van de citroen toe.
Variatietip:
Een romige twist aan de mezze? Voeg crème fraîche toe voor een zachte smaakbeleving.
– 1 aubergine
– 1 teen knoflook
– 1/4 citroen
– 1 à 2 el tahin pasta
– 1 tl World Spice Blend – Ras el Hanout
– (olijf)olie
– Turks platbrood of toast, naar smaak
– Bakplaat