Mini huevos rancheros uit de oven. Een twist op de klassieke huevos rancheros. Serveer deze huevos rancheros op tortilla wraps direct uit de kleine stenen ovenschaaltjes. Lekker voor tijdens het ontbijt of de lunch.
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaaltjes in en beleg elk met een mini tortilla wrap.
2. Verhit een steelpan. Meng de gezeefde tomaten met de World Spice Blend – Cajun. Kook op laag vuur voor 3 à 4 minuten. Haal van het vuur en zet even apart.
3. Verhit in een andere pan de bruine bonen in het bonenvocht. Verwarm deze, maar zorg dat het niet kookt. Giet af en pureer met de staafmixer fijn.
4. Verdeel het bruine bonenmengsel en de tomatensaus over de tortilla wraps. Bestrooi met de geraspte kaas. Breek voorzichtig in elke schaaltje een ei en zorg dat het eigeel heel blijft. Zet de schaaltjes voor circa 10 à 15 minuten in de oven.
5. Snijd ondertussen de avocado’s in reepjes en hak de peterselie grof. Serveer de mini huevos rancheros met de plakjes avocado en verse grof gehakte peterselie.
– 4 mini volkoren of meergranen tortilla wraps
– 2 avocado’s
– 100 g geraspte kaas, naar keuze (bijvoorbeeld Mozzarella of (zachte) geitenkaas)
– 200 g gezeefde tomaten (blik of pakje, 0% toegevoegd zout)
– 1 blik bruine bonen à 200 g (uitgelekt 125 g, 0% toegevoegd zout)
– 4 eieren
– 2 el World Spice Blend – Cajun
– ½ bosje verse peterselie
– vloeibare margarine, voor invetten vormen
– 4 (stenen) ovenschaaltjes ⌀ ca. 10 cm
– Staafmixer