Lekkere mini Italiaanse saucijzenbroodjes. Heerlijk als snack voor bij de borrel of een feestje.
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop 1 ei los in een bakje. Snijd de tomaat in kleine, fijne stukjes.
2. Meng het gehakt in een kom met de Mix voor Gehakt. Voeg de helft van het ei en de tomaat toe en kneed het gehakt goed door. Halveer het gehakt.
3. Rol het bladerdeeg uit en snijd deze in de lengte doormidden. Verdeel de helft van het gehakt over de helft van de bladerdeeg, alles op 1 zijde. Herhaal nogmaals. Verdeel de mini mozzarella bolletjes over het gehakt, zodat elke mini saucijzenbroodje een bol mozzarella heeft.
4. Vouw de lege bladerdeeg kant over de gehakt, zodat je twee lange rollen krijgt. Druk de randen met een vork dicht. Snijd elke rol in 8 even grote stukjes, door steeds de rol te halveren.
5. Leg alle 16 mini saucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk deze met een kwastje met het overgebleven losgeklopte ei. Bak in ongeveer 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Variatietip:
Vervang de tomaat ook eens voor zongedroogde tomaatjes voor een andere smaakbeleving.
– 300 g half-om-half gehakt
– 1 rol vers bladerdeeg (of 8 plakjes diepvries bladerdeeg)
– 1 ei
– 1 tomaat
– 1 zak mini mozzarella bolletjes à 150 g
– 3 tl Mix voor Gehakt
– Bakpapier
– Bakplaat