Mini kruidencakes met sinaasappel

Deze feestelijke mini kruidencakes zijn verwarmend en heerlijk fris door de sinaasappel die eraan is toegevoegd. Een fijn en feestelijk gebakje of dessert!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 18 minuten
  • Aantal Personen: 32 mini cakejes
  • Categorieën: Nagerecht, Snacks

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte. Vet de mini muffin bakvorm in met 25 gr ongezouten roomboter. Bestuif met 20 gr bloem. Draai de bakvorm om en tik de overtollige bloem er weer uit.

2. Rasp ½ van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Doe samen met de suiker, overige ongezouten roomboter en het zou in een kom en roer dit met behulp van een mixer tot een romig en glad mengsel. Voeg de eieren al roerende één voor één toe. Mix de overige bloem, 2/3 van de Nootmuskaat (gemalen), ½ van de Gember (gemalen) en het bakpoeder door het beslag. Voeg het sinaasappelsap toe aan het beslag en meng rustig erdoorheen.

3. Verdeel het beslag tot ¾ over de bakvormpjes. Bak de mini cakes in 18 minuten gaar. Test met een houten prikker of de cakes gaar is in het midden. Komt de prikker droog terug? Dan zijn ze klaar! Nog wat nat beslag aan de prikker? Bak dan nog iets langer.

4. Laat de mini cakes afkoelen op een rekje. Rasp de schil van de overige sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Snijd de sinaasappel door de helft. Snijd mooie partjes van ½ van de sinaasappel en pers het sap uit de overige sinaasappel. Meng het sinaasappelsap met de poedersuiker, overige Nootmuskaat (gemalen) en overige Gember (gemalen) voor het glazuur. Voeg meer poedersuiker toe, afhankelijk van hoe sappig je sinaasappel is en hoe dik je het glazuur wilt hebben.

5. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cakes en garneer met de sinaasappelrasp en sinaasappelpartjes.

Variatietip:
Gek op citroenen? Je kan de sinaasappel vervangen door citroen. Eventueel kan je het sinaasappelsap vervanger in het beslag door 50 ml Limoncello.

Ingrediënten

– 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
– 2 sinaasappels
– 100 gr witte basterdsuiker
– Snuf zout
– 4 eieren
– 145 gr bloem
– 1,5 tl Nootmuskaat (gemalen)
– 1 tl Gember (gemalen)
– 1 ½ tl bakpoeder
– 125 gr poedersuiker

Benodigdheden

– Mini muffin bakvorm voor 24 stuks
– Zesteur
– Mixer