Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de bladerdeeg plakken uit de diepvries en laat ontdooien. Vet de mini quiche vormen (Ø 10 cm) in met de boter. Rol eventueel de bladerdeeg vellen elke uit met de deegroller ter grootte van de quichevorm. Beleg de quiche vormen met de bladerdeeg plakken.
Snijd de gerookte zalm in snippers en de groene asperges in drie gelijke delen.
Meng de slagroom, eieren en Basilicum. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Verdeel ¾ van de gerookte zalm over de mini quiches. Verdeel de groene asperges stukken en schenk het slagroommengsel erover.
Bak de mini quiches in een voorverwarmde oven voor 20 à 25 minuten, tot de vulling stevig is. Verdeel de overgebleven zalm snippers over de quiches en serveer direct.
Ingrediënten
- 4 plakken bladerdeeg, diepvries
- 200 g gerookte zalm
- 300 g groene asperge
- 125 ml slagroom
- 2 eieren
- 1 el Basilicum
- 20 g boter
- peper en zout, naar smaak
Benodigdheden
Bakplaat
4 mini quiche vormen Ø 10 cm
Deegroller (optioneel)