Deze mini quiches zijn niet alleen leuk om thuis te eten, maar ook heerlijk om mee te nemen naar een picknick in het park.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de quiche en taartbodem uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
2. Schil de asperges, snijd 1 cm van de onderkant en gooi weg. Snijd verder in stukken van 1 cm. Snijd de bieslook fijn.
3. Meng de eieren, een halve el World Spice Meal – Omelet, de helft van de bieslook en de slagroom tot een geheel.
4. Smeer de tartelette vormen in met de boter. Steek de deegbodem uit en leg deze in de tartelette vorm.
5. Giet het eimengsel op het deeg en verdeel hier de asperges en beenhamreepjes overheen.
6. Plaats de mini quiches in de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten goudbruin en gaar.
7. Haal de mini quiches uit de vorm en bestrooi met de overige bieslook en World Spice Meal – Omelet.
Variatietip:
De quiche liever vegetarisch? Vervang de beenham reepjes dan door cherrytomaten. Voeg deze samen met de asperges toe aan de quiche.
– 1 verpakking quiche en taartdeeg bodem
– 150 g witte asperges
– 5 g bieslook
– 2 eieren
– 1 el World Spice Meal – Omelet
– 100 ml slagroom
– 1 el ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
– 80 g beenham reepjes
– 6 tartelette vormen (diameter 10 cm)