Muffins met aardbeien recept

Muffins met de warme smaak van koek en speculaas kruiden, zoete smaak van aardbeien en frisse smaak van citroen. Lekker als dessert of tussendoortje.

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Aantal Personen: 12 Personen
  • Categorieën: Bakken, Nagerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Rasp de citroen. Zeef de bloem in een kom.

2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, citroenrasp, zout en Mix voor Koek en Speculaas in een kom. Roer dit door met een spatel.

3. Breek in een andere kom de eieren. Voeg de melk en zonnebloemolie toe en klop dit met een garde romig.

4. Meng de inhoud van beide kommen met een spatel goed door elkaar tot een gladde mix. Voeg de stukjes aardbei toe en meng door.

5. Vul het bakblik met de (silicone) muffinvormpjes en verdeel het beslag over de vormen, tot 0,5 cm onder de rand. Bak de muffins voor circa 20 à 22 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de muffins klaar zijn. Laat even afkoelen alvorens serveren.

Ingrediënten

– 250 g verse (Nederlandse) aardbeien
– 300 g bloem
– 120 g (kristal)suiker
– 250 ml melk
– 2 eieren
– 1 tl bakpoeder
– 1 citroen
– 2 el Mix voor Koek en Speculaas
– 120 ml zonnebloemolie
– snuf zout

Benodigdheden

– Spatel
– Garde
– Bakblik voor 12 muffins
– Muffinvormpjes (silicone)