Naanbrood met labneh

Kan je borrelplank wel een Midden-Oosters tintje gebruiken? Vul de plank dan aan met naanbrood met labneh. Labneh is een zachte kaas, met als basis uitgelekte yoghurt. In deze variant voegen we verse munt en granaatappel toe, waardoor het lekker fris en fruitig wordt. Eet het samen met naanbrood, of als glutenvrije variant met papadums, en je hebt een heerlijke toevoeging aan de borrelavond!

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Oventijd: 5 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bakken

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de Griekse yoghurt voor 20 minuten uitlekken in een natte theedoek zodat het overige vocht uit de yoghurt trekt.

2. Meng de Griekse yoghurt met de World Spice Blend – Garam Masala. Pluk de blaadjes van de munt en snijd deze in dunne reepjes. Verdeel de granaatappel, munt en olijfolie over de Griekse yoghurt.

3. Plaats het naanbrood op een ovenrooster en bak deze af volgens de beschrijving op de verpakking.

4. Serveer het naanbrood met de labneh.

Variatietip: 
Voor een glutenvrije variatie vervang je het naanbrood door papadums. Deze worden direct met de labneh geserveerd.

Ingrediënten

– 250 g Griekse yoghurt, 10% vet
– 1 el World Spice Blend – Garam Masala
– 5 g verse munt
– 30 g granaatappel
– 1 el olijfolie
– 240 g knoflook/koriander naanbrood

Benodigdheden

– Theedoek