Met de Napoli kruiden, zoete nectarines en hartige prosciutto heb je zeker een smaakvol zomers gerecht! De naanpizza is lekker om te serveren bij een gezellige borrel, maar ook geschikt als lichte maaltijd op een warme zomeravond. Het is beter om niet te veel zout te gebruiken. Tip: proef eerst voordat je zout toevoegt. Met kruiden en specerijen is je gerecht vaak al heerlijk op smaak!
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd in parten. Meng ½ van de World Spice Blend – Napoli met de ricotta. Halveer de mini mozzarella.
2. Verdeel de ricotta over de naanbroden en beleg met de nectarines en mini mozzarella. Leg de naanpizza op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze 10 minuten in de oven.
3. Pel en snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen met de mandoline of kaasschaaf. Marineer de rode ui 10 minuten in de witte wijnazijn.
4. Haal de plakken prosciutto los en verdeel deze over de naanpizza. Leg de gemarineerde rode ui op de naanpizza en garneer met de overige World Spice Blend – Napoli .
Variatietip:
Vervang het naanbrood door een glutenvrije pizzabodem wanneer het gerecht glutenvrij moet zijn. Bak deze in de oven af volgens de beschrijving met de ricotta, nectarines en mini mozzarella.
– 3 nectarines
– 2 el World Spice Blend – Napoli
– 250 g ricotta
– 260 g mini mozzarella
– 2 naanbroden
– 2 rode uien
– 4 el witte wijnazijn
– 140 g proscuitto
– Mandoline of kaasschaaf