Nasi met kip en satésaus - Verstegen
  • Space
Space

Nasi met kip en satésaus

Deze klassieke nasi met kip maak je eenvoudig met de Original Spice Blend - Java Blend voor Nasi of Bami. Serveer de nasi met atjar, kroepoek en kant-en-klare satésaus van Verstegen. De perfecte combinatie op een doordeweekse dag.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze


  1. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.

  2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en marineer in de sojasaus en de Mix voor Kip - Pikant.

  3. Verhit de olie in een ruime wok of hapjespan en bak de kip gaar. Voeg de nasi/bami groenten toe en kruid deze met de Original Spice Blend – Java Blend voor Nasi of Bami.

  4. Bak de gekookte rijst kort mee en voeg naar smaak extra Original Spice Blend – Java Blend voor Nasi of Bami en breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de nasi met Satésaus kant-en-klaar.


Variatietip:

Voeg eventueel een fijngesneden rode peper toe aan de nasigroenten voor extra pit.
Serveer met atjar, kroepoek en eventueel augurken of stukjes komkommer.

Ingrediënten

150 g rijst

450 g nasi/bami groenten

500 g kipfilet

2 el sojasaus

½ el Mix voor Kip - Pikant

2 tl Original Spice Blend – Java Blend voor Nasi of Bami

2 el olie

Satésaus kant-en-klaar