Deze cheesecake zorgt voor een echte smaakexplosie dankzij de bodem van speculaas, romige vanillemengsel, gesuikerde rozemarijn en vers fruit. Een feestje om te maken én om te serveren! Bovendien hoeft deze cheesecake niet in de oven, even laten opstijven in de koelkast, versieren en aanvallen maar!
1. Maal de speculaaskoeken fijn met een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot een compact geheel.
2. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Verdeel het speculaasmengsel over de bodem en druk goed aan.
3. Halveer het Vanillestokje en schraap de zachte kern met een mes eruit. Meng de vanille met de slagroom, suiker, slagroomversteviger en roomkaas.
4. Verdeel het mengsel over de speculaasbodem en zet terug in de koelkast voor minimaal 4 uur.
5. Bestrijk de takjes rozemarijn dun met eiwit. Bestrooi met de suiker en laat drogen.
6. Snijd het fruit in een gewenste vorm en verdeel samen met de rode bessen en gesuikerde rozemarijn over de rand van de taart.
7. Haal de taart uit de vorm en serveer met poedersuiker.
Variatietip:
Ook lekker met geschaafde chocolade als topping.
– 260 g speculaaskoeken
– 150 g boter, gesmolten
– 1 Vanillestokje
– 375 ml slagroom, vloeibaar
– 120 g suiker
– 2 zakjes slagroomversteviger
– 350 g roomkaas
– 2 takken rozemarijn
– 1 eiwit
– 2 el suiker
– 1 mandarijn
– 1 sinaasappel
– 1 grapefruit
– 1 citroen
– 50 g rode bessen
– Poedersuiker, om te serveren
-Keukenmachine
-Bakvorm Ø24
-Bakpapier
-Koelkast